Over Andergie

Over Andergie

Andergie staat voor energie, maar dan anders. Andergie maakt zich hard voor en draagt bij aan het krachtig realiseren van veranderingen en aanpassingen bij bedrijven als gevolg of ter realisatie van doelen in de energietransitie. Andergie is opgericht door Rob Biemans | LinkedIn

Wie is Rob Biemans zakelijk?

Rob heeft vijftien jaar ervaring bij bedrijven die actief zijn in het hart van de energietransitie. Zo was hij binnen Essent management-consultant voor de directie en raad van bestuur vanuit het inhouse management consultancy & leiderschapsteam. Daarna gaf hij vijf jaar lang binnen Alliander vorm aan een centrale unit van project- en engineeringsteams voor de complexere aansluitprojecten. Dit was het team dat o.a. de eerste wind- en zonneparken aansloot op het netwerk van Liander en verantwoordelijk was voor het aansluiten van de eerste groen-gas-installaties.

Om zijn persoonlijke ontwikkeling als leider breder te maken werd Rob daarna verantwoordelijk om de integratie van een drietal teams vorm te geven op het gebied van energiemarktprocessen, energie-inkoop en analyse van verbruiksprocessen. De systemen van deze teams werden in deze periode volledig gecentraliseerd naar EDSN in samenwerking met alle netbeheerders. Het ingekochte netverlies van Alliander werd toen voor 95% vergroend.

Hierna kreeg Rob de opdracht binnen Alliander New Business – Kenter om een nieuwe business line in te richten rondom het elektrisch laden van voertuigen. In twee jaar tijd richtte hij dit team en onderliggende processen volledig in, realiseerde een substantieel klanten- en projectportfolio en droeg daarmee strategisch bij aan de groeidoelstellingen van het onderdeel Kenter.

Na deze mooie carriere binnen diverse bedrijven in de energietransitie, het verwerven van diepgaande kennis en netwerk in de wereld van Energie Leverantie, Energie Productie, Netaanleg, Netbeheer, Markfacilitering, Energievoorzieningen, Opslag & Elektrisch Laden ontstond de behoefte om zijn kennis en waarde breder in de markt te delen. Om zodoende nog meer te kunnen bereiken rondom dit onderwerp. En zo werd Andergie geboren.

Wie is Rob Biemans privé?

Rob woont samen met Marieke en zijn dochters Lisa en Milou in Lochem. Zijn roots liggen in Brabant, waar hij nog regelmatig zijn familie en zijn favoriete voetbalclub bezoekt. Hij sport zelf ook; je vindt hem regelmatig op de tennisbaan. Ook is Rob actief in het bezoeken van vrienden en familie. Of deze nou in Brabant wonen of ergens anders. En daar houdt de familie-informatie nog niet op: het ondernemerschap is hem als zoon van een Brabantse ondernemer in de bloemen- en hovenierssector met de paplepel ingegoten.

Wat deed Rob vervolgens met dat ondernemerschap? Eerst studeerde hij hbo Facility Management (2001) aan de Academie Diedenoort te Wageningen/Nijmegen. Daarna haalde hij zijn master European Real Estate Management aan de University of Greenwich in London (2006). Vervolgens doorliep hij het Energy Delta Institute (2010) voor meer diepgaande kennis op het gebied van energie. Ook de afgelopen jaren zat hij niet stil: hij certificeerde zichzelf in de afgelopen jaren als Agile Scrummaster (2019) en Lean Black Belt (2022).